Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Πάστα σκόρδου με μπαχαρικά

Υλικά
10 σκόρδα ολόκληρα
1 κουταλιά γλυκού πιπέρι
1 κουταλιά γλυκού θυμάρι σε σκόνη
1 κουταλιά γλυκού φασκόμηλο σκόνη
1 κουταλιά γλυκού αλάτι
Λίγο λάδι


Εκτέλεση
Κόβουμε το φουντάκι από το κάθε κεφάλι σκόρδο και με τα χέρια μας το ανοίγουμε σε κομμάτια χωρίς να αφαιρέσουμε τη φλούδα (δε χρειάζεται να διαχωρίσουμε τις σκελίδες).

Σε νερό που βράζει ρίχνουμε τα σκόρδα μας και τα αφήνουμε για 10 λεπτά.
Όπως τα βγάλουμε ζεστά τα βάζουμε σε μια σακούλα και τη δένουμε.
Τα αφήνουμε έτσι μέχρι να κρυώσουν.
Αφαιρούμε τη φλούδα και βάζουμε τις σκελίδες στο μούλτι μαζί με τα μπαχαρικά και λίγο λάδι.
Πολτοποιούμε και μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια.
Καλύπτουμε την επιφάνεια με λάδι.

Διατηρούνται τα βάζα στο ψυγείο για μεγάλο διάστημα και χρησιμοποιούμε την πάστα σκόρδου σε όλα τα φαγητά που θα βάζαμε φρέσκο σκόρδο δίνοντας ένα ξεχωριστό άρωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: