Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Κρεμμυδόσουπα με Τυρί

Υλικά
1/2 κιλό τυρί ένταμ τριμμένο
1/2 κιλό γραβιέρα τριμμένη
1 κουταλιά σούπας καλαμποκάλευρο (νισεστέ)
3 κουταλιές σούπας Βούτυρο
2 μεγάλα κίτρινα κρεμμύδια κομμένα σε κύβους
300 γραμ. γάλα εβαπορέ
2 κουταλάκια γλυκού σάλτσα Worcestershire
1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο θυμάρι
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Τοποθετήστε το τυρί σε ένα μπολ και ανακατέψτε με καλαμποκάλευρο μέχρι να ενωθούν και αφήστε κατά μέρος.

Λιώστε το βούτυρο σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμύδια και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να τσιγαριστούν περίπου 5 λεπτά.
Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας νερό και με ξύλινο κουτάλι ανακατεύουμε να ξεκολλήσει από κάτω όλη την γεύση.
Επαναλάβετε το μαγείρεμα, προσθέτοντας νερό, και απόξεση μέχρι κρεμμύδια να μαλακώσουν πλήρως και να πάρουν ένα βαθύ σκούρο καφέ χρώμα 20-30 λεπτά συνολικά. Μεταφέρετε σε ένα μπολ.


Ρίξτε το γάλα εβαπορέ και σάλτσα Worcestershire τώρα στη άδεια κατσαρόλα.
Φέρεται σε βρασμό σε δυνατή φωτιά, ξύνοντας το κάτω μέρος της με ξύλινο κουτάλι για να ελευθερώσει την υπόλοιπη γεύση.
Χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτουμε τα τυριά. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει το τυρί.

Ανακατέψτε σε καραμελωμένα κρεμμύδια και θυμάρι. Βάζουμε με αλάτι και πιπέρι. 


Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και σερβίρουμε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: