Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Λευκά αμυγδαλωτά

Υλικά
1 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 δόσεις βανίλιας
2 φλιτζάνια αμύγδαλο σκόνη (σε αλεύρι)

Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη και το νερό να βράσουν μέχρι να γίνει σιρόπι ελαφρώς δεμένο. (αν στάξουμε μια σταγόνα σε επιφάνια να κάνει κόμπο).
Ανακατεύουμε βγάζοντας από την φωτιά με ξύλινη κουτάλα συνέχεια μέχρι να αρχίσει να ασπρίζει.
Βάζουμε τις βανίλιες και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι το μίγμα να δέσει και να κρυώσει.

Ρίχνουμε το αμύγδαλο σκόνη και ανακατεύουμε καλά να ενωθεί με την κρέμα.

Με το μίγμα φτιάχνουμε με κουτάλι σε λαδόκολλα σε σχήμα αχλαδάκια αμυγδαλωτά και τα αφήνουμε για 2 ώρες να σταθεροποιηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: