Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Μύδια και λινγκουίνι με πικάντικη σάλτσα ντομάτας

Υλικά
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
300 γραμ. ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
1/2 κουταλάκι γλυκού ρίγανη
1/2 κουταλάκι γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
1 πρέζα σκόνη κόκκινης πιπεριάς
1/4 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 κιλό μύδια, καθαρισμένα
1/2 κιλό λινγκουίνι ζυμαρικά
1 λεμόνι - κομμένο σε φέτες, για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο μέχρι να γίνει διάφανο.

Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ρίγανη, τον βασιλικό και κόκκινο πιπέρι.
Χαμηλώνετε τη φωτιά ώστε να σιγοβράσει για 5 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, φέρτε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαφρώς αλατισμένο νερό να βράσουν τα ζυμαρικά για 8 έως 10 λεπτά ή μέχρι να γίνουν al dente στραγγίζετε και αφήστε στην άκρη.
Βάζουμε σε κατσαρόλα το κρασί και τα μύδια καλύπτουμε και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία σε υψηλή για 3 έως 5 λεπτά ή μέχρι κελύφη μυδιών να είναι ανοικτά, όσα δεν ανοίξουν τα πετάμε δεν τρώγονται.
Ρίχνουμε μέσα τα μύδια στην σάλτσα και από πάνω τα ζυμαρικά ζεστά, πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και χυμό λεμονιού.

Γαρνίρετε με το υπόλοιπο λεμόνι και σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: