Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Καρδιές βατόμουρου

Υλικά
2 αυγά
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
3/4 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο
2 κρόκους αυγών
1 κουταλιά σούπας ξύσμα λεμονιού
2 κουταλάκια γλυκού κανέλα
1 πρέζα αλάτι
1 φλιτζάνι μαρμελάδα βατόμουρο
2 αυγά
2 κουταλιές σούπας νερό

Εκτέλεση

Κόψτε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια. Προσθέστε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τους κρόκους, το ξύσμα λεμονιού, την κανέλα και το αλάτι σε ένα μπολ. Ανακατέψτε με τα χέρια σας μέχρι η ζύμη να κρατά μαζί και όλα τα συστατικά και να είναι καλά αναμεμειγμένο. Τυλίξτε τη ζύμη σε πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο τουλάχιστον 2 ώρες.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Χρησιμοποιώντας ένα κούπ ατ στρογγυλό κόψτε μπισκότα μετρήστε τα και στα μισά πάλι με κουπ ατ κόψτε το κέντρο τους σε σχήμα καρδιάς. Συγκεντρώστε τα υπολείμματα ζύμης, και κόψτε ξανά περισσότερα μπισκότα.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200ο C. Στρώστε λαδόκολλα σε ταψί και βάζουμε τα μπισκότα να ψηθούν. Αφήστε να κρυώσουν.

Απλώστε σε κάθε στρογγυλό μπισκότο λίγο μαρμελάδα βατόμουρο και βάζουμε από πάνω τα μπισκότα με το κόψιμο σχήματος καρδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: