Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Τηγανιτά καλαμαράκια

Υλικά
2 κιλά Καλαμάρια
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 φλιτζάνι καλαμποκάλευρο (νισεστέ)
1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι πιπέρι
λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση
Για να καθαρίσετε το καλαμάρι, πρώτα βγάλτε τα πλοκάμια και το κεφάλι, και αφήστε στην άκρη.
Αφαιρέστε τα εντόσθια και το χόνδρο διαφανές που είναι κάτω από την πλάτη, μέσα στο
σωλήνα, στη συνέχεια, πλύνετε κάτω από κρύο νερό.
Κόβουμε το καθαρίζονται σωλήνα σε δαχτυλίδια.
Πάρτε τα πλοκάμια και κόψτε το κεφάλι, ακριβώς κάτω από τα μάτια, και πετάξτε αυτό, αφαιρώντας το σκληρό ράμφος από μέσα.
Αφήστε να στεγνώσουν και τοποθετήστε τα καθαρισμένα καλαμάρια στην κατάψυξη για 5 λεπτά πριν το μαγείρεμα.
Βάλτε λάδι σε μια κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε το αλεύρι, καλαμποκάλευρο και μπαχαρικά μαζί σε μια πλαστική σακούλα.
Βάλτε στην σακούλα τα καλαμάρια και ανακινήστε καλά για να καλύψει καλά ολόκληρα τα καλαμάρια.
Ρίξτε τα καλαμάρια στο καυτό λάδι και μαγειρεύουμε για λίγο κάτω από ένα λεπτό, μέχρι να ροδίσουν και μετά στραγγίστε σε χαρτί κουζίνας.

Σερβίρετε με την αγαπημένη σας σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: