Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Κοκκινιστό οσομπούκο με ριζότο (Ossobuco)


Το οσομπούκο όσο και το ποντίκι βρίσκονται στα μπροστινά πόδια του μοσχαριού. Το οσομπούκο έχει κόκαλο στη μέση είναι πολύ τρυφερό και επειδή έχει αρκετό κολλαγόνο είναι ιδανικό για το φούρνο και κοκκινιστό με διάφορα μυρωδικά.

Υλικά
6 κομμάτια Μοσχάρι οσομπούκο (2 πόντους πάχος)
1/2 φλιτζάνι αλεύρι

Αλάτι & πιπέρι
3 κουταλιές σούπας βούτυρο
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
30 γραμμάρια Ξηρά μανιτάρια (πορτσίνι )
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 μίσχους σέλινου ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 καρότα ψιλοκομμένα
1/2 μπουκάλι Λευκός Ξηρός
1 φλιτζάνι ζωμό
Ξύσμα 2 λεμονιών
6 κουταλιές σούπας φρέσκο, ψιλοκομμένο μαϊντανό



Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Πασπαλίστε κάθε κομμάτι κρέας με το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι.
Σε ένα τηγάνι λιώστε το βούτυρο με το λάδι και βάλτε να ροδίσει το κρέας και από τις δύο πλευρές.
Αφαιρέστε τα σε ένα ξεχωριστό πιάτο.
Ενυδατώστε τα μανιτάρια πορτσίνι σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό για 30 λεπτά.
Στραγγίστε τα μανιτάρι και κρατήστε 1/2 φλιτζάνι από το νερό, ψιλοκόψτε τα μανιτάρια.
Προσθέστε τα λαχανικά στο τηγάνι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να πάρει βράση και να εξατμιστεί το οινόπνευμα.
Προσθέστε το ζωμό κρέατος και το νερό από τα μανιτάρια και αφήστε λίγο να πάρει μια βράση
Μεταφέρετε το κρέας σε ταψί και βάλτε όλα τα υλικά από το τηγάνι καλύψτε το ταψί με αλουμινόχαρτο και τοποθετήστε το στο φούρνο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και δείτε την σάλτσα Αν η σάλτσα δεν είναι πηχτή, αφαιρέστε προσεκτικά το κρέας σε ένα πιάτο και αφήστε να δέσει η σάλτσα για λίγο.
Σερβίρετε το κρέας στα πιάτα και συμπληρώστε με την σάλτσα από το ταψί.
Πασπαλίστε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και το ξύσμα λεμονιού.

Συνοδέψτε με ριζότο και βραστά λαχανικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: