Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Τηγανίτες μακαρονιών


Υλικά
200 γραμ.  μακαρόνια
2 Αυγά
25 ml Γάλα
1 κουταλιά σούπας τριμμένο σκληρό τυρί
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
Μια πρέζα Αλατοπίπερο
Μια χούφτα Φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σούπας Ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Βράζετε τα μακαρόνια σε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαφρώς αλατισμένο νερό για περίπου 8 λεπτά, ή 10 αν θέλετε τα ζυμαρικά σας είναι λίγο πιο μαλακά. 

Στραγγίζετε και ξεπλένετε με κρύο νερό, μέχρι να κρυώσουν.

Ενώ τα ζυμαρικά ετοιμάζονται, πάρτε ένα μεγάλο μπολ και βάλτε το 2 αυγά, το γάλα, το Τριμμένο σκληρό τυρί, το λιωμένο σκόρδο και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό με μια πρέζα αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Κόβουμε τα μακαρόνια σε περίπου 6-8cm μάκρος στη συνέχεια προσθέστε τα κρύα μακαρόνια στο μείγμα των αυγών στο μπολ και ανακατέψτε μέχρι το ζυμαρικό ανακατευτεί καλά στο μίγμα των αυγών.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, στη συνέχεια, προσθέστε μια κουταλιά από το μίγμα μακαρονιών για να δημιουργήσετε μικρές τηγανίτες.


Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Στραγγίζετε σε χαρτί κουζίνας και σερβίρετε αμέσως πολύ καλό ως σνακ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: