Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Σαλάτα Θαλασσινών


Υλικά
3 φλιτζάνια Λευκό Κρασί
3 φύλλα δάφνης
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
2 λεμόνια
1 κιλό καλαμάρια, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
1/2 κιλού Μεσαίες γαρίδες, καθαρισμένες
1 κιλό Χτένια
3 φλιτζάνια μαγειρεμένο χταπόδι κομμένο σε κομμάτια
1 φλιτζάνι μαύρες ελιές (Προαιρετικό)
1 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλινο


Για επικάλυψη
1 φλιτζάνια Ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
Κόκκινο κοφτερό πιπέρι
Αλάτι

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό, το κρασί, τα φύλλα δάφνης, και το λιωμένο σκόρδο.
Κόβουμε τα λεμόνια στη μέση και βάλτε το χυμό μέσα στο μείγμα.
Ρίξτε τα λεμόνια στην κατσαρόλα, φέρτε στη συνέχεια να πάρουν μια βράση, και στη συνέχεια, μειώστε τη θερμοκρασία.
Πρώτα μαγειρέψτε τις γαρίδες, 2 λεπτά και αφαιρέστε από την κατσαρόλα.
Μαγειρέψτε τα καλαμαράκια 1 1/2 λεπτά και αφαιρέστε από την κατσαρόλα και αυτά.
Εάν μαγειρεύετε χτένια, μαγειρέψτε με τον ίδιο τρόπο για 2 λεπτά.
Ανακατέψτε τα θαλασσινά μαζί.
Βάλτε το χταπόδι, στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για περίπου 45 λεπτά έως μία ώρα ή μέχρι να μαλακώσει.
Βγάλτε το από την κατσαρόλα και αφήστε το να κρυώσει και το κόβουμε σε κομμάτια.
Ανακατεύουμε το χταπόδι με τα άλλα συστατικά.
Τοποθετήστε τα θαλασσινά σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σέλινο.
Προσθέστε τα υλικά για την επικάλυψη και ανακατέψτε καλά.
Σκεπάστε και αφήστε τη μαρινάδα τουλάχιστον 12 ώρες στο ψυγείο.
Λίγο πριν το σερβίρισμα, ρυθμίστε τα καρυκεύματα, και προσθέστε τις μαύρες ελιές.

Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: