Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Ψαρονέφρι γεμιστό


Υλικά
2 Χοιρινά ψαρονέφρια
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια Μήλα αποφλοιωμένα και χοντροκομμένα
1 μικρό κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο χοντροκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
3 φλιτζάνια τρήμα  ψωμί
1/3 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
Αλάτι & πιπέρι
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένος μαϊντανός



Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι και μετά μαγειρέψτε τα κρεμμύδια και τα μήλα μέχρι να μαλακώσουν σε μέτρια χαμηλή φωτιά, περίπου 5 λεπτά.
Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να βγάλει τα αρώματά του, αν θέλουμε ποιο ελαφριά το σκόρδο τότε το βάζουμε ολόκληρο και όταν μαλακώσει το αφαιρούμε.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, στη συνέχεια, προσθέστε το τρήμα ψωμιού, το μαϊντανό, το ζωμό κοτόπουλου, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Κάντε μια τομή κατά μήκος στο ψαρονέφρι κάτω από το κέντρο του κάθε φιλέτου.
Ανοίξτε το φιλέτο στο κόψιμο μέχρι καθένα από τα φιλέτα είναι σε επίπεδη θέση.
Χρησιμοποιήστε ένα σφυρί κρέατος να ισοπεδώσουν τα ψητά να ίσου πάχους. Αν 8έλετα μπορείτε να το ζητήσετε αυτό από τον χασάπη σας να είναι ποιο εύκολο για εσάς.
Αλείψτε επάνω στο ένα φιλέτου το μείγμα γέμιση, αφήνοντας περίπου 1 πόντο πλαίσιο γύρω.
Τοποθετήστε το δεύτερο φιλέτο πάνω από τη γέμιση και χρησιμοποιήστε σπάγκο κουζίνας για να τα  δέσουμε και τα δύο μαζί σε ένα ψητό.
Τοποθετήστε το ψητό σε ένα ταψί και ψεκάστε με λάδι και πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι.
Ψήστε για περίπου 40 λεπτά στους 160 βαθμούς.
Καλύψτε με αλουμινόχαρτο και αφήστε το για άλλα 15 λεπτά.

Κόψτε σπάγκο και το κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: