Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Ψητό αρνί στον φούρνο με μυρωδικά


Υλικά
1 μπούτι 2-3 κιλά (Ολόκληρο ή χωρίς κόκαλο)
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
5 κουταλιές της σούπας Φρέσκα βότανα (δεντρολίβανο, μαϊντανό, θυμάρι, ρίγανη είναι)
3 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση
Κόβουμε τις σκελίδες σκόρδο σε τρεις ή τέσσερις μακριές λωρίδες, και με ένα κοφτερό μαχαίρι, κάνετε βαθιές σχισμές στο αρνί απέχουν αρκετά μεταξύ τους.

Τοποθετήστε ένα κομμάτι του σκόρδου σε κάθε σχισμή.
Ψιλοκόψτε τα μυρωδικά και τα ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και πιπέρι.
Τρίψτε το μίγμα βοτάνων πάνω από στην επιφάνεια του αρνιού.
Βάζουμε σε ένα ταψί και μαγειρέψτε στον φούρνο για 30 λεπτά στους 250.
Μειώστε τη θερμότητα σε 200 βαθμούς, και να μαγειρέψουν ένα επιπλέον 10-12 λεπτά, ή μέχρι το  αρνί πάρει χρώμα.


Εάν μαγειρεύετε αρνί με κόκκαλο, το ψητό θα χρειαστεί λίγο περισσότερο χρόνο μαγειρέματος από το κρέας χωρίς κόκαλο.

Αφαιρέστε το αρνί από το φούρνο, και καλύψτε με αλουμινόχαρτο, αφήστε το να καθίσει για 20 λεπτά πριν το κόψετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: