Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Κερασόπιτα

Υλικά
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
180 γρ. ζάχαρη
3 φακελάκια βανίλια
Μια πρέζα αλάτι
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
100 γρ. ψίχα φιστίκι Αιγίνης ψιλοκαμωμένη
5 αυγά χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 κουταλιές λικέρ πορτοκαλιού
450 γρ. κεράσια
Ζάχαρη άχνη


Εκτέλεση

Βάζουμε το αλεύρι και μπέικιν πάουντερ σε μια λεκανίτσα. Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα ζάχαρης, τη βανίλια, το αλάτι, το βούτυρο, τα φιστίκια, τους κρόκους, το γιαούρτι και το λικέρ πορτοκαλιού. 

Χτυπάτε σε μπολ τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτουμε τη μαρέγκα στη ζύμη ανακατεύοντας προσεκτικά. 

Αλείφουμε τη φόρμα με λίγο αλεύρι και στρώνουμε τη ζύμη στη φόρμα. Σκορπίζουμε στην επιφάνεια της ζύμης τα κεράσια. 
Τα πιέζουμε με τα δάχτυλά μας για να βυθιστούν στη ζύμη. 

Ψήνουμε την κερασόπιτα στους 200 βαθμούς γιο 40 - 45 λεπτά. Όταν ψηθεί την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: