Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Ρολό με μους


Υλικά
120 γρ. αλεύρι
130 γρ. ζάχαρη
9 αβγά
125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
1 φακελάκι βανίλια σκόνη
20 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση
Χτυπάμε σε ένα μπολ 6 κρόκους με 110 γρ. ζάχαρη και τη βανίλια. Χωρίς να σταματήσετε το ανακάτεμα, προσθέτετε λίγο λίγο το αλεύρι κοκκινισμένο κι έπειτα τα 6 ασπράδια που έχετε χτυπήσει από πριν σε μαρέγκα.


Τοποθετείτε το μείγμα σε χαμηλό παραλληλόγραμμο ταψί καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190’ για 20' περίπου. Σ
τη συνέχεια, αναποδογυρίζετε τη φόρμα πάνω σε ελαφρά βρεγμένο πανί και αφήνετε τη ζύμη για λίγα λεπτά. 
Αφαιρείτε προσεκτικά το αντικολλητικό χαρτί, τυλίγετε τη ζύμη σε ρολό με το ίδιο πανί και την αφήνετε να κρυώσει.


Σπάτε τη σοκολάτα και τη λιώνετε σε μπεν-μαρί. Προσθέτετε το βούτυρο σε κομμάτια και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει. Αφήνετε να κρυώσει το μείγμα κι έπειτα προσθέτετε τους υπόλοιπους κρόκους, έναν έναν, και 2 ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα με τη ζάχαρη που είχε περισσέψει. Αφήνετε τη μους στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσετε.


Ανοίγετε το ρολό της ζύμης, το αλείφετε με τη μους αφήνοντας κενό 1 εκ. στις άκρες και σχηματίζετε ξανά ρολό.





Τυλίγετε σε αντικολλητικό χαρτί και αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον. Κόβετε το ρολό σε φέτες και σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: