Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Σιρόπι σοκολάτας


Υλικά
3 κούπες ζάχαρη
1/2 κούπα σκόνη κακάο
2 κούπα νερό
λίγο αλάτι
2 δόσεις  βανίλια


Εκτέλεση
Ρίξτε τη ζάχαρη, το κακάο και το αλάτι σε ένα μικρό κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά. 


Ανακατέψτε τα καλά και έπειτα προσθέστε το νερό.
Αφήστε το μείγμα να πάρει μια βράση, ανακατεύοντας συχνά.


Μειώστε τη θερμοκρασία και αφήστε το να μαγειρευτεί για άλλο 1 λεπτό.
Πάρτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και προσθέστε τη βανίλια, ανακατεύοντας.
Αφήστε το να κρυώσει.

Βάλτε το σε μπουκάλι και μπαίνει σε παγωτό και γλυκά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: