Υλικά
2 φιάλες των 750 ml βότκα ή ρακί
2 φλιτζάνια νερό
2 φλιτζάνια ζάχαρη
12 λεμόνια φρέσκα (χωρίς κέρωμα)
Εκτέλεση
Πλένετε και να στεγνώνετε τα λεμόνια.
Αφαιρέστε κίτρινο ξύσμα των λεμονιών, προσέχοντας να
αποφύγετε την πικρή άσπρη ψίχα.
Αυτό επιτυγχάνεται καλύτερα με ένα τρίφτη που έγιναν ειδικά
για εσπεριδοειδή, αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα κοφτερό, οδοντωτό
αποφλοιωτή λαχανικών.
Αποθηκεύστε το υπόλοιπο λεμονιών για άλλη χρήση.
Τοποθετήστε το ξύσμα σε γυάλινο βάζο και προσθέτουμε ένα μπουκάλι
βότκα. Σφραγίστε καλά και αφήστε το μείγμα ανακατεύοντας καθημερινά, ώσπου οι φλούδες να χάσουν το
χρώμα τους και το υγρό γίνει φωτεινό κίτρινο και πολύ αρωματικό, τουλάχιστον
δύο εβδομάδες.
Σουρώνουμε το έγχυση μέσω ενός διπλού στρώματος τουλπάνι στο
καθαρό βάζο ή μπολ.
Προσθέστε το δεύτερο μπουκάλι βότκα.
Βάλτε τη ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά
και ανακατεύουμε μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί τελείως και το σιρόπι να φτάσει σε
σημείο βρασμού.
Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει.
Προσθέστε το σιρόπι στο μίγμα της βότκας και λεμονιού.
Αν θέλετε θολό limoncello, προσθέστε το σιρόπι ενώ είναι ακόμη
χλιαρό.
Χρησιμοποιώντας το χωνί, ρίχνουμε το λικέρ σε αποστειρωμένα
μπουκάλια, σφραγίστε ερμητικά και αφήστε το τουλάχιστον μία εβδομάδα.
Επιπλέον γήρανση θα οδηγήσει σε μια ομαλότερο πάντρεμα
γεύσεων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου