Υλικά
2 κουταλιές σούπας γάλα
100 γραμ. αλεύρι
2 αυγά
1 πρέζα αλάτι
20 γραμ. μαγιά
30 γραμ. ζάχαρη
50 γραμ. μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσια
50 γραμ. πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσια
2 κουταλιές σούπας τριμμένη φάτα
1 κουταλιές σούπας κόκκινο κρασί
40 γραμ. μελιού
5 γραμ. πιπέρι
30 γραμ. βούτυρο
Εκτέλεση
Σε μπόλ βάζουμε το γάλα χλιαρό, τη ζάχαρη, και την μαγιά και
λίγο αλεύρι για να κάνουμε μια προζύμι αφήνουμε
σε θερμό μέρος μέχρι να φουσκώσει.
Ανακατεύοντας προσθέτουμε στην προζύμη το υπόλοιπο αλεύρι το
αλάτι και τα αυγά θα κάνουμε μια σκληρή ζύμη αφήνουμε να φουσκώσει για μια
στιγμή.
Στην ζύμη προσθέστε τις ελιές την φέτα και ζυμώστε όλα μαζί
κόβουμε σε κομμάτια μπαλίτσες και φτιάχνουμε πιττάκια. Τηγανίζουμε τα πιττάκια
σε λάδι και βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας να φύγουν τα πολλά λάδια.
Για να κάνουμε την σος Βάζουμε σε τηγάνι το μέλι να αραίωση ανακατεύουμε
με το κρασί, και το μαύρο πιπέρι και λίγο αλάτι.
Αφήστε να ενωθούν και, τέλος, προσθέστε το βούτυρο και
αφήστε να αρχίσει να πήζει.
Σερβίρετε με σαλάτα και περιχύουμε την σος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου