Υλικά
Για
την τάρτα
150
γραμ. μπισκότα βουτύρου
2
κουταλιές σούπας ζάχαρη
90
γραμ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου
Για
την γέμιση
4
αυγά
2
κουταλιές σούπας βούτυρο
250
γραμ σοκολάτα
2
κουταλιές σούπας ζάχαρη
Γαρνίρισμα
Φέτες
πορτοκάλι 3 κουταλιές ζάχαρη
Εκτέλεση
Τρίβουμε
τα μπισκότα σε μπλέντερ ή τα βάζουμε σε σακούλα και τα τρίβουμε με το ρολό.
Σε
μπόλ ανακατεύουμε την ζάχαρη τα τριμμένα μπισκότα και το βούτυρο και πλάθουμε
πολύ καλά σε μια ζύμη.
Βάζουμε
την ζύμη σε μια ταρτιέρα (ταψάκι ) στον πάτο και σα τοιχώματα.
Ψήνουμε
στον φούρνο 8-10 λεπτά στους 180 ° C. Στη συνέχεια αφήστε το να κρυώσει
εντελώς.
Σε κατσαρολάκι
μπέν μαρί λιώνουμε το βούτυρο και την σοκολάτα να γίνει λεία κρέμα.
Στο
μίξερ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη.
Όταν
αφρατέψει το μίγμα των αυγών ρίχνουμε ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε την σοκολάτα
σιγά σιγά να γίνει μια μούς αφράτη.
Βάζουμε
την μούς στην τάρτα και ψήνουμε για 29 λεπτά στους 150C.
Αφήνουμε
να κρυώσει.
Σε τηγάνι
αντικολλητικό βάζουμε τη ζάχαρη να λιώσει και τις φέτες πορτοκάλι, τις γυρνάμε
και από τις δύο πλευρές να καραμελώσουν με την ζάχαρη.
Διακοσμούμε
με τις καραμελώμενες φέτες πορτοκάλι ή με κομμάτια από αυτό την τάρτα μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου