Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Κανταΐφι

Υλικά
1/2 κιλό καρύδια χοντροκομμένα
1 κούπα φρυγανιά τριμμένη
2 κουταλάκια κανέλα
1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού ή
1 κουταλιά γαρίφαλο
1/2 κούπας ζάχαρη
3 κουταλιές κονιάκ
1/2 κιλό κανταΐφι
1 κούπα βούτυρο
1 κούπα μαργαρίνη

Για το σιρόπι
3 1/2 κούπας ζάχαρη

2 κούπες νερό
1/2 κούπας γλυκόζη
1-2 ξύλα κανέλα ή
λίγο ξύσμα λεμονιού
φιστίκι Αίγινας χοντροαλεσμένο

Εκτέλεση
Ανακατέψτε τα πρώτα υλικά και ραντίστε το με το κονιάκ.
Ξύνετε το κανταΐφι και χωρίστε το σε 30 - 35 μέρη έτσι, ώστε να σχηματίζονται λουρίδες.


Πάρε από μια κουταλιά γέμιση και την βάζετε στην άκρη κάθε λουρίδας, τυλίγετε προς την άλλη άκρη διπλώνοντας και τις πλευρές προς τα μέσα.



Τοποθετήστε τα φτιαγμένα κομμάτια σε ταψί που έχετε βουτυρώσει και όταν τελειώσουν περιχύνετε με κουτάλι το βούτυρο σε όλα τα κομμάτια να μουλιάσουν καλά.


Ψήνετε για 30' σε 125 c μέχρι να ροδίσουν.
Ετοιμάζετε το σιρόπι βάζοντας όλα τα υλικά μαζί σε κατσαρόλα και μόλις ψηθούν τα κανταΐφια τα περιχύουμε με το σιρόπι και τα αφήνουμε να το πιούν.



Μόλις αρχίσουν να κρυώνουν ρίχνουμε λίγο φιστίκι χοντροαλεσμένο σε κάθε ένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: