Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Λουκουμάδες Με σοκολάτα


Υλικά
600 γρ. αλεύρι
600 γρ. γάλα
180 γρ. βούτυρο
6 αυγά · ηλιέλαιο
Για τη σοκολάτα
200 γρ. κουβερτούρα · 
100 γρ. γάλα

Εκτέλεση
Σε Μπεν Μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα, μαζί με το γάλα, μέ­χρι να γίνουν σαν σιρόπι (για δέκα λεπτά περίπου) και τοποθε­τούμε τη σος σε ένα μπολάκι. 


Σε ένα άλλο σκεύος βράζουμε το γάλα και το βούτυρο και τοποθετούμε σιγά σιγά το αλεύρι. Το ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα να ξεκολλήσει από την κατσαρόλα, και το αφήνουμε να κρυώσει. 

Λίγο αργότερα ανακατεύουμε το μείγμα με τα αυγά μέχρι να γίνει ένα. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε σε μια φριτέζα το ηλιέλαιο στους 180 βαθμούς, περνάμε το μείγμα μας από κορνέ και τα ρίχνουμε να τηγανιστούν σε σχήμα τελικού σίγμα. 

Τα τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα, τα βγάζουμε και τα σουρώνουμε σε χαρτί κουζίνας. Τα βουτάμε λίγο στην σοκολάτα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: