Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Κριτσίνια με ρίγανη, σκόρδο και επικάλυψη τυριού


Υλικά
1 κουταλιά σούπας  Ξηρή μαγιά
2 φλιτζάνια ζεστό νερό
1 πρέζα ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι γλυκού μαύρο πιπέρι
1/4 Κύπελλο Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
1/4 φλιτζάνι ρίγανη
1 κουταλιά σούπας σκόρδο σκόνη
1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα τυρί
6 φλιτζάνια για όλες τις χρήσεις αλεύρι αλεύκαστο


Εκτέλεση
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τη μαγιά σε 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό, στη συνέχεια, προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Αφήνει 20 λεπτά σε ζεστό χώρο για να φουσκώσει και να γίνει προζύμη.
Ανακατεύετε μαζί το αλεύρι, την ρίγανη το σκόρδο  και το πιπέρι.
Τοποθετήστε σε ένα μπόλ το αλεύρι σε λόφο και κάνουμε μία τρύπα στην μέση για να βάλουμε το προζύμη, προσθέστε το υπόλοιπο νερό και το λάδι και ζυμώστε με το χέρι μέχρι να μαλακώσει για περίπου 10 λεπτά.
Πλάθουμε σε μπάλα, και βάζουμε σε ένα λαδωμένο μπολ, σκεπάστε με μεμβράνη και αφήστε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει .

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Πλάστε πάλι την ζύμη και ανοίξτε σε μακρόστενο φύλλο.
Κόψτε σε λουρίδες 2 πόντων με 20 πόντους.

Προσεκτικά  διαχωρίστε τα κριτσίνια περάστε τα από ένα ταψάκι που έχετε μέσα την παρμεζάνα να κολλήσει επάνω τους και απλώστε τα στα φύλλα ψησίματος, έτσι ώστε να μην ακουμπάνε μεταξύ τους.


Ψήστε για περίπου 20 έως 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Αφήστε τα να κρυώσουν και αποθηκέψτε τα  σε ένα αεροστεγές δοχείο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: