Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Φασολάκια φρέσκα με κιμά


Υλικά
1 κιλό φασολάκια φρέσκα
1/4 τον κιλού κιμάς
1 φλιτζάνι λάδι
1 κρεμμύδι
4 ντομάτες ώριμες
αλάτι, πιπέρι, γιαούρτι

Εκτέλεση


Καθαρίζουμε και από τις δυο με­ριές τα φασολάκια, τα πλένουμε καλά και τα βάζουμε να στραγγίσουν σε τρυπητό.

Βάζουμε κατσαρόλα στη φωτιά με το λάδι. ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το καβουρδίζουμε. Προσθέτουμε τα φασολάκια, τα αχνίζουμε λιγάκι, βά­ζουμε και τον κιμά και τα καβουρδίζουμε όλα μαζί.

Περνάμε από τρυπητό τις ντομά­τες, τις ρίχνουμε από πάνω, προσθέ­τουμε ανάλογο νερό (ώσπου να σκε­παστούν), Αλατοπιπερώνουμε κι αφή­νουμε να βράσουν και να μείνουν με το λάδι τους.

Σερβίρουμε σε πιάτα και από πάνω στο κάθε πιάτο βάζουμε δυο μεγά­λες κουταλιές γιαούρτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: