Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Μπολάκια κρέμας και σοκολάτας


Υλικά

1 φύλλο σφολιάτας
6 κρόκοι αυγών
120 γραμ. κρυσταλλική ζάχαρη
300 ml κρέμα γάλακτος
κανέλα
ζάχαρη άχνη
1 σοκολάτα πικρή

Εκτέλεση

Παίρνουμε το φύλλο σφολιάτας και το κόβουμε σε τετράγωνα.



Σε καλούπια για muffins ή μπολάκια για muffin αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλεύρι βάζουμε σε κάθε θέση ένα τετράγωνο σφολιάτας ώστε να πιάσει τις πλευρές.


Προθερμάνετε το φούρνο στους 250 ° C.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τους κρόκους των αυγών και ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει βράση.


Το μίγμα στη συνέχεια χύνεται στα καλούπια με την σφολιάτα.


Στα μισά βάζουμε από ένα κομμάτι σοκολάτα μέσα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει.



Σερβίρετε πασπαλισμένες με κανέλα και ζάχαρη άχνη. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: