Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Κόκκινα Αχλάδια με κρασί


Υλικά
4 Ώριμα Μεγάλες Αχλάδια
4 φλιτζάνια κόκκινο κρασί
3/4 φλιτζάνια ζάχαρη
2 κλαδάκια κανέλας
1 αστεροειδή γλυκάνισο
1 Φέτα λεμόνι και ξύσμα

Εκτέλεση
Καθάρισε με προσοχή τα αχλάδια αφήνοντας άθικτο το στέλεχος.

Σε μια κατσαρόλα αρκετά μεγάλο για να τα χωρέσει ολόκληρα τα τέσσερα αχλάδια όρθια ζεσταίνουμε το κόκκινο κρασί, τη ζάχαρη, την κανέλα, τον αστεροειδή γλυκάνισο και το ξύσμα λεμονιού μέχρι να αρχίσει να βράζει.
Μειώστε τη φωτιά και προσθέτουμε τα αχλάδια με τα κλωναράκια τους επάνω.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε, περιχύουμε με το κουτάλι λίγο από το υγρό πάνω στην κορφή τους κατά τη διάρκεια του ψησίματος.


Μαγειρεύουμε μέχρι τα αχλάδια να είναι τρυφερά, όταν τρυπιούνται εύκολα με ένα μαχαίρι, περίπου 20 έως 25 λεπτά.
Αφαιρέστε τα αχλάδια από το υγρό με προσοχή και αφήστε τα στην άκρη.
Αφαιρέστε την κανέλα και το λεμόνι, το αστεροειδή γλυκάνισο και φέρτε το υγρό να πάρει μια βράση.
Συνεχίστε να βράζετε μέχρι να πήξει και έχει μειωθεί τουλάχιστον κατά το ήμισυ.

Σερβίρετε τα αχλάδια με λίγο από το σιρόπι της κατσαρόλας που έχει πήξει στην κορυφή, ή μπορείτε να τα έχετε σαντιγί ή και με παγωτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: