Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Πώς να ξεφλουδίζετε εύκολα τα Κάστανα

Με την κοπή ένα Χ στο κάτω μέρος του κάστανου μέχρι το εσωτερικό του δέρματος και να φτάσετε μέχρι το μέσα στρώμα για να βγει πολύ εύκολα χωρίς πολύ φασαρία.
Αν βρείτε το εσωτερικό του στρώμα είναι λίγο κολλώδης, απλά ρίξτε τα κάστανα σε ζεστό νερό για ένα λεπτά ή δύο.
Αυτή η μέθοδος απαιτεί τον βρασμό για τα κάστανα για 7 ή 8 λεπτά, έτσι ώστε να βγει εύκολα η φλούδα και θα έχετε το μισό μαγείρεμα.


Αυτή είναι η περιοχή στο κάτω μέρος του κάστανου που θα πρέπει να κοπεί.


Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι και κόψτε ένα Χ στο κάτω μέρος του, ενώ μπορείτε να βάλετε μια κατσαρόλα με νερό να βράζει.


Προειδοποίηση - Μην κόψετε το κάστανο ενώ το κρατάτε γιατί μπορεί να κοπείτε!


Έτσι θα είναι το κάστανο αφού έχετε κόψει X από κάτω. Τοποθετήστε τα κάστανα σε βραστό νερό για 7-8 λεπτά.


Αφαιρέστε τα κάστανα από το νερό και χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να τραβήξτε μακριά πρώτα το εξωτερικό κέλυφος, και μετά το εσωτερικό του δέρματος. Αν το δέρμα έχει κολλήσει, είτε να χρησιμοποιήσετε ένα κοφτερό μαχαιράκι για να βοηθήσει το αφαιρέσετε, ή απλά να ξαναβάλετε πίσω στο νερό για ένα λεπτό ή δύο.


Τραβήξτε όλο το εξωτερικό κέλυφος και το εσωτερικό του δέρματος.


έτσι είναι ένα κάστανο χωρίς το εξωτερικό κέλυφος μόνο με το εσωτερικό. Σε αυτή την περίπτωση ξαναβάλτε στο ζεστό νερό για να αφαιρέσετε το εσωτερικό του δέρματος.


Εδώ είναι δύο τέλεια καθαρισμένα κάστανα.



Αποφλοιωμένα είναι έτοιμα για χρήση για τις συνταγές σας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: