Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Η ευκολότερη Μους σοκολάτας στον κόσμο


Υλικά
1/2 φλιτζάνι γάλα
1-2 κουταλιές ζάχαρη (3 κουταλιές σούπας Αν βάλετε λικέρ)
2 κουταλιές σούπας λικέρ
1 σοκολάτα σπασμένη σε κομμάτια
3 ασπράδια αυγών

Συνοδευτικά  
Ζαχαρούχα Σαντιγί
Ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας


Εκτέλεση
Σε μια μικρή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη και το λικέρ (αν βάλετε) μέχρι να είναι ζεστό και τη ζάχαρη να διαλυθεί εντελώς.
Μην αφήνετε να βράσει.
Τοποθετήστε τη σοκολάτα σε ένα μπόλ και χύστε το ζεστό γάλα.
Ανακατέψτε με το σύρμα μέχρι η σοκολάτα να λιώσει, περίπου ένα λεπτό.
Χτυπήστε σε μίξερ τα ασπράδια σε μαρέγκα.
Προσθέστε τα ασπράδια και ανακατέψτε πολύ ελαφρύ, να ανακατευτούν.
Χύστε τη μους σε ατομικά κύπελλα και βάλτε στο ψυγείο τουλάχιστον 3 έως 4 ώρες.

Για να σερβίρετε, τοποθετήστε μια κουταλιά σαντιγύ από πάνω και γαρνίρουμε με υλικά της επιλογής σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: