Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Ψημένο ψωμί με επικάλυψη ντιπ ελιάς και ντομάτας


Υλικά
5 Φέτες ψωμί
1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένες ελιές χωρίς κουκούτσι
2 κουταλιές σούπας κάππαρη, ψιλοκομμένη
1 1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
1/4 κούπας Τριμμένο τυρί παρμεζάνα
1/2 κουταλάκι ρίγανη
3 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι
πιπέρι

1 ντομάτα τριμμένη
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Κόβουμε το ψωμί σε φέτες και τις ψήνουμε από τις δύο πλευρές να ροδίσουν.
Στο μπλέντερ βάζουμε τις ελιές, την κάπαρη, την ντομάτα, και τον μαϊντανό συμπληρώνουμε λάδι να γίνει μια κρέμα.
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε μαζί την τριμμένη φρυγανιά, το τυρί, τη ρίγανη, το μίγμα με της ελιές και την ντομάτα, αλάτι και πιπέρι.


Βάζουμε πάνω από το ψημένο ψωμί και σερβίρουμε.
Διακοσμούμε με κομμάτι ντοματίνια και κομματάκια τυριού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: