Υλικά
1 ποτήρι νερού νισεστές
2 ποτήρια νερού ζάχαρη
3 ποτήρια νερού νερό
λίγα αμύγδαλα καβουρδισμένα ή ασπρισμένα
3 κουταλιές της σούπας φυτίνη
Κανέλα
Εκτέλεση
Βάζουμε σε σκέτη κατσαρόλα 4 κουταλιές σούπας ζάχαρη και
την τοποθετούμε στη φωτιά μέχρι να λιώσει και να πάρει ένα σκούρο μελί χρώμα.
Αμέσως, ρίχνουμε το νερό, μέσα στο όποιο έχουμε διαλύσει την
υπόλοιπη ζάχαρη και το νισεστέ, και ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα.
Όταν αρχίζει να γίνεται πηχτή κρούστα, ρίχνουμε τα αμύγδαλα,
λίγη φυτίνη και ανακατεύουμε συνέχεια. Όταν πήξει τελείως, ρίχνουμε την
υπόλοιπη φυτίνη και συνέχεια ανακατεύουμε, γιατί αρχίζει και ψήνεται. Κρατάμε
το χαλβά, γυρίζοντας, στη φωτιά περίπου δύο τέταρτα.
Τον κατεβάζουμε, τον βάζουμε σε πιατέλα και τον πασπαλίζουμε
με κανέλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου