Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Χαλβάς παζαριώτικος


Υλικά
1 ποτήρι νερού νισεστές
2 ποτήρια νερού ζάχαρη
3 ποτήρια νερού νερό
λίγα αμύγδαλα καβουρδισμένα ή ασπρισμένα
3 κουταλιές της σούπας φυτίνη
Κανέλα

Εκτέλεση
Βάζουμε σε σκέτη κατσαρόλα 4 κου­ταλιές σούπας ζάχαρη και την τοποθε­τούμε στη φωτιά μέχρι να λιώσει και να πάρει ένα σκούρο μελί χρώμα.


Αμέσως, ρίχνουμε το νερό, μέσα στο όποιο έχουμε διαλύσει την υπό­λοιπη ζάχαρη και το νισεστέ, και ανα­κατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτά­λα.
Όταν αρχίζει να γίνεται πηχτή κρούστα, ρίχνουμε τα αμύγδαλα, λίγη φυτίνη και ανακατεύουμε συνέχεια. Όταν πήξει τελείως, ρίχνουμε την υπόλοιπη φυτίνη και συνέχεια ανακα­τεύουμε, γιατί αρχίζει και ψήνεται. Κρατάμε το χαλβά, γυρίζοντας, στη φωτιά περίπου δύο τέταρτα.

Τον κατεβάζουμε, τον βάζουμε σε πιατέλα και τον πασπαλίζουμε με κα­νέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: