Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Χτένια με σκόρδου και τριμμένη φρυγανιά

 Υλικά
12 Φρέσκα μεσαία και μεγάλα Χτένια
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
4 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
3 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
1 1/3 φλιτζ τριμμένη φρυγανιά
4 κουταλιές σούπας βούτυρο, σε κύβους



Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε μαζί το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το μαϊντανό, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.


Περιχύνουμε το μείγμα αυτό πάνω από τα χτένια.


Σκορπίστε τη φρυγανιά πάνω από τα χτένια, στη συνέχεια στην κορυφή το βούτυρο σε κύβους.


Τοποθετήστε τα χτένια με το κέλυφος κάτω σε ένα φύλλο λαδόκολλα και ψήστε για 10 με 12 λεπτά, ή μέχρι τα χτένια είναι τρυφερά και η φρυγανιά να ροδίσει.



Σερβίρετε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: