Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Μπισκότα βανίλιας με μαύρη σοκολάτα


Υλικά
1 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι γλυκού βανίλιας
1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
2 1/2 φλιτζάνι αλεύρι

Γέμιση
1 μαύρη σοκολάτα
1/3 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος


Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει.
Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια και κτυπήστε.
Προσθέστε το αλεύρι και χτυπήστε μέχρι να αναμιχθεί.
Τυλίξτε τη ζύμη σε πλαστική μεμβράνη και την βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
Ετοιμάζουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Ανοίγουμε την ζύμης σε ρολό και κόβουμε 2 πόντους μπάλες.
Βουτάμε τις μπάλες σε ένα πιάτο που έχουμε βάλει ζάχαρη και τοποθετήστε τα μπισκότα στο φύλλο ψησίματος με κενό 2 πόντους.
Χρησιμοποιήστε τον αντίχειρά σας για να κάνετε μια λακκούβα στο κέντρο των μπισκότων.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Ψήστε τα μπισκότα για 8 έως 10 λεπτά ή μέχρι οι άκρες μόλις αρχίσουν να γίνονται καφέ.
Βγάλτε τα μπισκότα και αφήστε σε θερμοκρασία δωματίου.
Σε μπεν μαρί, λιώνετε σε κομματάκια την σοκολάτα και βάλτε την κρέμα γάλακτος μαζί, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει.



Αφήστε να κρυώσει για 15 λεπτά, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής για να τη γεμίσετε στο κέντρο κάθε μπισκότου. 
Αν θέλετε για ποιο εύκολα πρίν βάλετε να ψηθούν τα μπισκότα βάλτε στο κέντρο στην λακκούβα από ένα κομμάτι σοκολάτα.

Διατηρούνται σε ένα αεροστεγές δοχείο έως και 3 εβδομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: