Υλικά
Τραγανή τάρτα
150 γραμ. μπισκότα
βουτύρου
2 κουταλιές σούπας
ζάχαρη
90 γραμ. βούτυρο
(σε θερμοκρασία δωματίου
Γέμιση:
3 κρόκοι
αυγών
1 κουτί ζαχαρούχο
συμπυκνωμένο γάλα
120 ml χυμό λεμονιού
χτυπημένη
κρέμα γάλακτος για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα
μπισκότα σε μπλέντερ ή τα βάζουμε σε σακούλα και τα τρίβουμε με το ρολό.
Σε μπόλ
ανακατεύουμε την ζάχαρη τα τριμμένα μπισκότα και το βούτυρο και πλάθουμε πολύ καλά
σε μια ζύμη.
Βάζουμε την ζύμη
σε μια ταρτιέρα (ταψάκι ) στον πάτο και σα τοιχώματα.
Ψήνουμε στον
φούρνο 8-10 λεπτά στους 180 ° C. Στη συνέχεια αφήστε το να κρυώσει εντελώς.
Ετοιμάστε
μια γέμιση. Σε ένα μπολ βάζουμε τους 3 κρόκους ανακατεύοντας προσθέτοντας
σταδιακά το ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα και τέλος βάζουμε το χυμό από τα
λεμόνια.
Στη
συνέχεια, ρίχνουμε τη γέμιση μέσα στο στη κρύα τάρτα και ψήνουμε για περίπου
12-15 λεπτά.
Μετά το
ψήσιμο, αφήστε το να κρυώσει και φυλάξτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
Πριν το
σερβίρισμα, μπορούμε να διακοσμήσετε με σαντιγί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου