Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Μουσταλευριά


Υλικά
6 φλιτζ. μούστο
9 κουταλιές στάχτη από ξυλοκάρβουνα
2/3 φλιτζ. αλεύρι
2/3 φλιτζ. καρύδια χοντροαλεσμένα
λίγη κανέλα

Εκτέλεση
Πριν χρησιμοποιήσετε το μούστο, χρειάζεται προηγουμένως να τον καθαρίσετε. Βάλτε τον σε ανοξείδωτη κατσαρόλα.


Δέστε μέσα σε διπλό τουλπάνι τη στάχτη και βάλτε τη μέσα στο μούστο. Βράστε τον 10 λεπτά περίπου κι αφήστε τον να σταθεί 12 ώρες.


Όσο ο μούστος συμπυκνώνεται, τόσο πιο γλυκιά θα γίνεται η μουσταλευριά.


Περάστε τον από λεπτή σήτα στρωμένη με τουλπάνι και μετρήστε τον.
Για κάθε κούπα θα χρειασθείτε 2 κουταλιές αλεύρι.
Βάλτε το αλεύρι σε τηγάνι με βαρύ πάτο και καβουρντίστε το ελαφρά, ανακατεύοντας συνεχώς, επάνω σε χαμηλή φωτιά.
Διαλύστε το αλεύρι σε λίγο μούστο και βάλτε τον υπόλοιπο στη φωτιά να βράσει.


Ρίξτε μέσα το διαλυμένο αλεύρι ανακατεύοντας ζωηρά, για να μη σβολιάσει και βράστε τη μουσταλευριά, ώσπου να διαυγάσει και να δέσει


Βάλτε τη σε μπολάκια ή σε βαθιά πιάτα.

 Πασπαλίστε την επιφάνεια με καρύδια και κανέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: