Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Τηγανιτά φύλλα φασκόμηλου


Υλικά
24 μεγάλα φύλλα φασκόμηλου
1 αυγό
2 κουταλιές νερό
1 φλιτζάνι αλεύρι
αλάτι και πιπέρι
Λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση
Ξεπλύνετε τα φύλλα φασκόμηλου και στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.

Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό μέχρι να αναμιχθεί καλά, στη συνέχεια, προσθέστε στο νερό και ανακατεύουμε.
Κοσκινίστε το αλεύρι σε ένα μπόλ με το αλάτι και το πιπέρι.
Ρίχνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα όταν το λάδι είναι ζεστό, βυθίστε τα φύλλα μέσα στο μίγμα των αυγών ξεχωριστά το καθένα μετά περάστε τα από το αλεύρι και τηγανίστε τα μέχρι να ροδίσουν, περίπου 3 λεπτά.
(Να είστε προσεκτικοί να μην τα αφήσουμε να αρπάξουν πάρα πολύ.)
Βγάλτε με τρυπητή κουτάλα και βάλτε τα σε χαρτί κουζίνας για να αποστραγγιστούν.
Συνεχίστε με τα υπόλοιπα φύλλα, μέχρι να έχουν τηγανίσει όλα.

Μόλις τελειώσετε, ψεκάστε ελαφρά με αλάτι και σερβίρετε αμέσως, ενώ είναι ακόμα ζεστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: