Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Μάντολες


Υλικά
1 κιλό ζάχαρη
1/2 κιλό αμύγδαλα
λίγη αμμωνία
λίγο καρμίνιο από το φαρμακείο

Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα περισσό­τερη από τη μισή ζάχαρη με ένα ποτήρι νερό (όχι εντελώς γεμάτο, ένα δάχτυλο πιο κάτω από τα χείλη του) και την τοποθετούμε πάνω στη φωτιά. 

Μόλις πάρει βράση ρί­χνουμε τα αμύγδαλα ολόκληρα με τη φλούδα τους και ανακατεύουμε ώσπου ν' αρχίσει να κολλάει ή ζά­χαρη πάνω σε κάθε αμύγδαλο. 


Προσθέτουμε και την υπόλοιπη ζάχαρη και προσέχουμε να μην ενω­θούν τα αμύγδαλα μεταξύ τους και γίνουν ένα μίγμα.
Διαλύουμε το καρμίνιο με λίγο νερό και αμμωνία και το προσθέ­τουμε. Τότε θα δούμε τα αμύγδαλα με τη ζάχαρη να παίρνουν χρώμα και αν κανένα έχει ενωθεί να απο­χωρίζεται.

Αραδιάζουμε τις μάντολες σε λαμαρίνα και τις αφήνουμε να στε­γνώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: