Υλικά
1 κιλό ζάχαρη
1/2 κιλό αμύγδαλα
λίγη αμμωνία
λίγο καρμίνιο από το φαρμακείο
Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα περισσότερη από τη μισή ζάχαρη με ένα
ποτήρι νερό (όχι εντελώς γεμάτο, ένα δάχτυλο πιο κάτω από τα χείλη του) και την
τοποθετούμε πάνω στη φωτιά.
Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τα αμύγδαλα ολόκληρα με
τη φλούδα τους και ανακατεύουμε ώσπου ν' αρχίσει να κολλάει ή ζάχαρη πάνω σε
κάθε αμύγδαλο.
Προσθέτουμε και την υπόλοιπη ζάχαρη και προσέχουμε να μην
ενωθούν τα αμύγδαλα μεταξύ τους και γίνουν ένα μίγμα.
Διαλύουμε το καρμίνιο με λίγο νερό και αμμωνία και το
προσθέτουμε. Τότε θα δούμε τα αμύγδαλα με τη ζάχαρη να παίρνουν χρώμα και αν
κανένα έχει ενωθεί να αποχωρίζεται.
Αραδιάζουμε τις μάντολες σε λαμαρίνα και τις αφήνουμε να
στεγνώσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου