Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Κολοκυθάκια γεμιστά


Υλικά
8 κολοκύθια μέτρια
1/2 κιλό κιμά
1 φλιτζ. ρύζι
1/2 φλιτζ. λάδι
2 κουτ. σούπας γεμάτες βούτυρο
2 αυγά
1 κρεμμύδι
μαϊντανό, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι
2 λεμόνια

Εκτέλεση
Ξύνουμε τις πέτσες από τα κολοκύθια για να φύγει ή πρασινίλα κόβουμε τα κοτσάνια, τα
πλένουμε καλά και αφαιρούμε μια φέτα για να την χρησιμοποιήσουμε για καπάκι. Αδειάζουμε με κουταλάκι το εσωτερικά αφήνοντας μισό πόντο γύρω - γύρω.


Βάζουμε λάδι στο τηγάνι και περνάμε ελαφρά τα κολοκύθια αν θέλουμε. Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε λίγο βούτυρο, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ροδίζουμε, προσθέτουμε τον κιμά και τον καβουρδίζουμε μαζί με το κρεμμύδι, ρίχνουμε κατόπιν αλάτι, πιπέρι, το μαϊντανό ψιλοκομμένο, τη ρίγανη, το ρύζι και τα γυρίζουμε με ξύλινη κουτάλα όλα μαζί 5 λεπτά.


Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και με το μίγμα αυτό γεμίζουμε τα κολοκύθια. Τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα, τα σκεπάζουμε με το καπάκι πού κρατήσαμε, προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και το υπόλοιπο βούτυρο και σιγοβράζουμε μισή ώρα.

Χτυπάμε τα αυγά ρίχνουμε το λεμόνι, κάνουμε αυγολέμονο και περιχύνουμε τα κολοκύθια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: