Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Χριστουγεννιάτικο Στρούντελ


Υλικά
Γέμιση
1 κιλό σταφίδες
1 κιλό καρυδόψιχα
1/2 φλιτζάνι ουίσκι
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας κανέλα
Χυμός από 1 πορτοκάλι

Ζύμη:
1 φύλλο σφολιάτας


Επικάλυψη
1 φλιτζάνι μέλι
Χρωματιστά κουφετάκια

Οδοντογλυφίδες

Εκτέλεση
Για τη γέμιση, σε ένα μπόλ βάζουμε όλα τα υλικά τα ανακατεύουμε σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήστε το να καθίσει όλη τη νύχτα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Για τη ζύμη,

Τοποθετήστε την ζύμη πάνω στον πάγκο, και χρησιμοποιώντας τροχό ζαχαροπλαστικής ή τροχό για πίτσα ή ένα μαχαίρι κόβετε κατά μήκος τη ζύμη λουρίδες 2 1/2 πόντους .
Σε κάθε μισό της ταινίας, πασπαλίζουμε με μείγμα από τα καρύδια, σταφίδα και διπλώνουμε να κλείσει.


Ξεκινώντας από το ένα άκρο, αρχίζουμε  να τυλίγουμε την διπλωμένη ζύμη σε μια σπείρα και χρησιμοποιώντας οδοντογλυφίδες για να το την στερεώσουμε.


Συνεχίστε όταν τελειώσει η μία λουρίδα βάζουμε την επόμενη μέχρι να έχετε μια τούρτα.


Όταν γίνει αρκετά μεγάλη χρησιμοποιήστε τις υπόλοιπες λουρίδες σε άλλο κέικ.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Τοποθετήστε το κέικ σε ένα ελαφρώς αλευρωμένο ταψί και ψήστε για περίπου 35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
Λιώστε το μέλι σε μια κατσαρόλα και αλείψτε το καθένα από τα κέικ ελαφρώς πάνω από την κορυφή.
Ψήστε επιπλέον 5 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με τα κουφετάκια.

Αφήστε να κρυώσει εντελώς και σερβίρετε αφού αφαιρέστε τις οδοντογλυφίδες και τα κόψετε σε φέτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: