Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Καραμελωμένα πορτοκάλια με σοκολάτα




Υλικά
6 πορτοκάλια ψιλόφλουδα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό
1 σοκολάτα κουβερτούρα
1 κουταλιά σούπας βούτυρο





Εκτέλεση
Αφαιρούμε με κοφτερό μαχαιράκι το επάνω και το κάτω μέρος των πορτοκαλιών. Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια αφαιρώντας τη φλούδα και το λευκό μέρος που κολλάει στη σάρκα με κάθετες κινήσεις από την κορυφή προς τα κάτω.


Κόβουμε τα πορτοκάλια σε λεπτές φέτες, χωρίς να τα πιέζουμε πολύ, πάνω από ένα πυρέξ για να πάρουμε και τον χυμό που στάζει.

Ετοιμάζουμε την καραμέλα
Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι τη ζάχαρη, το νερό.
Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά, χωρίς να ανακατεύουμε (απλώς ανακινώντας το τηγάνι).
Όταν δέσει η καραμέλα και πάρει ωραίο κεχριμπαρένιο χρώμα, αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.



Ρίχνουμε μέσα τα πορτοκάλια (μαζί με τον χυμό που έχουν βγάλει) και ανακινούμε για 5 λεπτά το τηγάνι με γρήγορες κινήσεις για να μην παγώσει η καραμέλα.

Mόλις καλυφθούν τα πορτοκάλια από την καραμέλα, τα μεταφέρουμε αμέσως σε πιατέλα, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε για λίγο στο ψυγείο.


Στο τηγάνι βάζουμε την σοκολάτα με το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει και να πάρει γυαλιστερό χρώμα.
Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και περιχύουμε τα πορτοκάλια.



Σερβίρουμε σε πιάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: