Υλικά
400 γραμ. σφολιάτας
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
Ζάχαρη άχνη
κανέλα
Για την κρέμα βανίλιας
500 ml πλήρες γάλα
100 γραμ. ζάχαρη
60 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αβγά
20 γραμ. βούτυρο
1 κουταλιά γλυκού βανίλιας
Εκτέλεση
Παίρνουμε ταψί με μεταλλικά καλούπια για muffins αλείφουμε
το βούτυρο.
Χωρίζουμε την ζύμη στη μέση και κάθε μέρος ξανά ώστε να βγουν
24 τετράγωνα.
Σε κάθε θέση για muffin βάζουμε ένα τετράγωνο ζύμης και αλείφουμε
με λιωμένο βούτυρο βάζουμε το δεύτερο
τετράγωνο διαγώνια και πάλι περνάμε με βούτυρο.
Ετοιμάστε τη γέμιση.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το αλεύρι και τη
βανίλια και προσθέτουμε τα αβγά.
Ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ζεσταίνουμε σε μία μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά το γάλα,
και πριν αρχίσει να βράζει προσθέτουμε αργά και σταδιακά το μισό στο μείγμα με
τα αβγά ανακατεύοντας έντονα, ώστε να
μην ψηθεί το αβγό.
Στη συνέχεια αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με το
υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να δέσει η κρέμα.
Όταν είναι έτοιμη αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το
βούτυρο και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε με μία πλαστική μεμβράνη να ακουμπάει στην
επιφάνεια της για να μην σχηματίσει κρούστα.
Την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Με κουτάλι βάζουμε την κρύα κρέμα σε κάθε θέση μέσα στην
ζύμη μέχρι να γεμίσουμε όλα τα κύπελλα.
Βάζουμε μεσα κομματάκια σοκολάτας ή φρούτα (μούρα, δαμάσκηνα,
σταφίδες) και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και κανέλα
Βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 15-20 λεπτά στους 180 °
C.
Αμέσως μετά το ψήσιμο, αφαιρέστε και αφήστε να κρυώσει.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου