Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Σοταρισμένες γυαλιστερές σε σάλτσα ντομάτας


Υλικά
2 κιλά γυαλιστερές  (κυδώνια)
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 φλιτζάνι Λευκός Ξηρός Οίνος
1 κιλό ντοματίνια, κομμένα στην μέση
4 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι & πιπέρι
Κόκκινο πιπέρι καυτερό
4 σκελίδες σκόρδο


Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα όστρακα
Βάλτε τα όστρακα σε ελαφρώς αλατισμένο κρύο νερό στο ψυγείο για 2 ώρες, στη συνέχεια στραγγίζεται.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαρύ τηγάνι και προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι.
Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και αρωματικά, στη συνέχεια, προσθέστε το κρασί, τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, και λίγο καυτερό πιπέρι και αφήνουμε να πάρει βράση.
Προσθέστε τα όστρακα με το κάλυμμα, και μαγειρέψτε μέχρι να ανοίξουν τα μύδια, περίπου 5 λεπτά.
Όσα όστρακα δεν ανοίξουν τα αφαιρούμε και τα πετάμε.
Με μια τρυπητή κουτάλα, αφαιρέστε τα όστρακα και τα κρατάμε ζεστά.
Βράζουμε το μείγμα ντομάτας μέχρι να μειωθεί κατά το ήμισυ, προσθέτουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά.

Τοποθετήστε σε πιάτα τα όστρακα  και ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από τα όστρακα και σερβίρετε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: