Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Χοιρινό μπύρας με πουρέ πατάτας και σάλτσα πορτοκαλιού


Υλικά
1 κιλό χοιρινό μπούτι κομμένο σε τρία κομμάτια
1 φλιτζάνι λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουτάκι μπύρα
1/2 κουταλάκι γλυκού ρίγανη
1/2 κουταλάκι γλυκού θυμάρι
1 κλαδάκι δενδρολίβανο
Αλάτι & πιπέρι
1 κουτί μπύρα
1/2 κουταλιά σούπας μουστάρδα
1 λεμόνι τον χυμό του
2 πορτοκάλια καθαρισμένα μόνο το εσωτερικό


Για τον πουρέ
1 κιλό πατάτες
1 κουταλιά βούτυρο
1/2 φλιτζάνι γάλα
αλάτι

Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα κομμάτια χοιρινού από όλες τις πλευρές να πάρουν χρώμα.
Βγάζουμε τα κομμάτια χοιρινό σε πιάτο και στην κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο.
Βάζουμε πάλι το κρέας στην κατσαρόλα και σβήνουμε με την μπύρα.
Βάζουμε ένα κλαδάκι δενδρολίβανο, ρίγανη, θυμάρι, αλάτι πιπέρι φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε την φωτιά και σκεπάζουμε για να σιγοβράσουμε. Ψήνουμε για μία ώρα.

Σε κατσαρόλα βάζουμε να βράσουν οι πατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κομματάκια.
Όταν έχουν βράσει και μαλακώσει τις στραγγίζουμε και τις κάνουμε πουρέ βάζουμε μια κουταλιά βούτυρο και 1/2 φλιτζάνι γάλα αλάτι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.

όταν το κρέας έχει μαλακώσει τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα για να φτιάξουμε την σάλτσα.
Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια βγάζοντας την φλούδα και τα άσπρο μαζί αλλά και από το κέντρο του και τα κόβουμε σε κομμάτια.


Αφαιρούμε από την κατσαρόλα το κλαδάκι δενδρολίβανο βάζουμε τον χυμό από το λεμόνι το πορτοκάλι ανακατεύουμε αφήνουμε να δέση η σάλτσα και σερβίρουμε τον πουρέ το κρέας και από πάνω την σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: