Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Εσπρέσο κέρμα καραμελέ - Espresso Flan (Latte alla Portoghese)


Ένα στυλ πουτίγκας επιδόρπιο που είναι παρόμοιο με το περίφημο Creme Caramel, μόνο η κρέμα είναι με γεύση καφέ αντ 'αυτού.
Αυτό το παραδοσιακό φλαν είναι ένα πολύ ελαφρύ επιδόρπιο και είναι υπέροχο μετά από ένα βαρύ γεύμα.

Υλικά
6 αυγά
1/2 κουταλάκι γλυκού βανίλια
3 φλιτζάνια γάλα
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι δυνατός espresso


Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη, μέχρι να γίνει παχύρρευστη, περίπου 5 λεπτά.
Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε.
Προσθέστε το εσπρέσο και γάλα, και ανακατεύουμε ξανά.
Βάλτε την υπόλοιπη ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα και προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού νερού.
Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει σιρόπι.
Δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει καραμέλα, περίπου 3 λεπτά, στη συνέχεια, ρίξτε το μείγμα καραμέλας σε ατομικά φορμάκια και τοποθετήστε τα φορμάκια σε ένα ταψί αρκετά μεγάλο για να τα χωρέσει όλα.
Προσθέστε αρκετό βραστό νερό για να έρθει μέχρι στη μέση στα φορμάκια.
μοιράστε την κρέμα ομοιόμορφα στα φορμάκια.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να σταθεροποιηθεί στο κέντρο.
αφήστε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσουν, και στη συνέχεια τα βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες πριν από το σερβίρισμα.

Για να σερβίρετε, βυθίστε το κάτω μέρος από τα φορμάκια σε πολύ ζεστό νερό για ένα λεπτό. Γυρίστε τα σε ατομικά πιάτα.  Σερβίρετε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: