Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Ψητές πατάτες με μανιτάρια, ντομάτες & Κατσικίσιο Τυρί


Υλικά
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι Ξερή τριμμένη φρυγανιά
4 μεγάλα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
2 φλιτζάνια μαγειρεμένες πατάτες σε κύβους
10 Αυγά
3/4 φλιτζανιού Κρέμα γάλακτος
Αλάτι & πιπέρι
1/2 κουταλάκι γλυκού φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
1/2 κουταλάκι ρίγανη
3 μέτριες ντομάτες, κομμένα σε φέτες
1/4 Κιλού Κατσικίσιο Τυρί φέτα

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς
Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε τα μανιτάρια μέχρι να ροδίσουν, περίπου 6 έως 7 λεπτά.

Προσθέτουμε τις πατάτες, και μαγειρέψτε μόνο μέχρι να αρχίσουν να πάρουν χρώμα, περίπου 4-5 λεπτά.
Λαδώστε ελαφρά ένα ταψί και στη συνέχεια σκορπίστε τη φρυγανιά στο κάτω μέρος και τις πλευρές.
Σκορπίστε τις πατάτες και μανιτάρια στο κάτω μέρος του ταψιού.
Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το αλάτι, το πιπέρι, το θυμάρι, και την ρίγανη μέχρι να ενσωματωθούν.


Προσεκτικά ρίξτε το μίγμα των αυγών πάνω από τις πατάτες και τα μανιτάρια.
Τακτοποιήστε τις φέτες ντομάτας πάνω και τρίψτε το τυρί και σκόρπισε το από πάνω.
Ψήστε μέχρι η ομελέτα ψηθεί και να φουσκώσει, περίπου 30 λεπτά.

Αφήνεται να κρυώσει 5 λεπτά, στη συνέχεια κόβεται σε φέτες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: