Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Μοσχαρίσια φετάκια με μανιτάρια


Υλικά
1/2 κιλό μοσχάρι κομμένο σε λεπτά φετάκια
1/4 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι γλυκού Ζάχαρη
1/8 κουταλάκι γλυκού τριμμένο πιπέρι
2 κουταλιές σούπας κρασί
1/2 κουταλάκι γλυκού σάλτσα σόγιας
3 κουταλιές σούπας λάδι
1/2 κουταλάκι γλυκού νισεστέ
1/2 κιλό μείγμα μανιταριών
2 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο


Στον ατμό άσπρο ρύζι, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Τοποθετήστε το κρέας σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε το αλάτι, τη ζάχαρη, το πιπέρι, το κρασί, σάλτσα σόγιας, 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι, και το νισεστέ. Ανακατέψτε καλά και αφήστε τα για 30 λεπτά.

Όταν είστε έτοιμοι να το μαγειρέψετε ζεστάνετε ένα γουόκ ή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά προσθέστε το κρέας μόλις πάρει χρώμα ανακατέψτε για 10 λεπτά και βγάλτε τα σε ένα πιάτο.

Βάλτε πάλι 1 κουταλιά της σούπας λάδι στην κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέστε τα μανιτάρια. Ανακατέψτε και μαγειρέψτε τα μανιτάρια μέχρι να αρχίσουν και να βγάλουν τα υγρά τους.
Συνεχίστε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να εξατμιστεί το νερό. Ανάλογα με τον τύπο των μανιταριών που χρησιμοποιείτε, αυτό μπορεί να διαρκέσει 5 λεπτά ή περισσότερο.

Μόλις εξατμιστεί το νερό, προσθέστε 2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα σόγιας. Ανακατέψτε και προσθέστε το βούτυρο και το σκόρδο. Ανακατεύετε το βούτυρο με τα μανιτάρια, περίπου 1 λεπτό, στη συνέχεια επιστρέψτε το κρέας στη κατσαρόλα.



Μαγειρέψτε το κρέας περίπου 1 λεπτό. Μεταφέρετε σε μια πιατέλα και σερβίρετε αμέσως με λευκό ρύζι ή πουρέ πατάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: