Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Μανιταρόσουπα


Υλικά
100 γραμ. αποξηραμένα μανιτάρια
75 γραμ. βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 κομμάτια δάφνη
1 κρέμα γάλακτος
αλάτι
ξύδι
3 λίτρα κρύο νερό
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
Πιπέρι

Εκτέλεση
Μουλιάζουμε σε νερό τα μανιτάρια για λίγα λεπτά και τα κόβουμε σε κομμάτια.
Σε μια κατσαρόλα, λιώστε το βούτυρο, και τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, προσθέστε
τη μισή ποσότητα του αλευριού και κάνουμε ένα ελαφρύ μίγμα.
Ρίχνουμε κρύο νερό, προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα φύλλα δάφνης και μαγειρεύουμε για τρία τέταρτα της ώρας.
Με το υπόλοιπο αλεύρι ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει για 3 λεπτά.
 Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα φύλλα δάφνης και ανακατεύουμε την σούπα.

Συμπληρώνουμε με αλάτι και πιπέρι, ξύδι και ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: