Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Χοιρινή σπάλα γεμιστή με μοτσαρέλα, ζαμπόν και πέστο

Υλικά
1 ολόκληρη Χοιρινή σπάλα 2-2 1/2 κιλά, χωρίς λίπος
Αλάτι και πιπέρι
3/4 φλιτζάνι ψημένα κουκουνάρια
8 τεμάχια λεπτές φέτες προσούτο
4 τεμάχια μοτσαρέλα σε λεπτές φέτες
Ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι πέστο σπανάκι

Για το πέστο
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο σπανάκι
2 κουταλιές σούπας λάδι
1 κουταλιά σούπας σκόνη καρύδια

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο

Εκτέλεση
Για το πέστο ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μπλέντερ και αφήνουμε το πέστο να ξεκουραστεί.
Παίρνουμε το κομμάτι σπάλα και με μαχαίρι το ανοίγουμε κατά μήκος να γίνει ένα μεγάλο φύλο.
Αλείψτε με το μισό του πέστο στο μέσα μέρος και πασπαλίστε με το κουκουνάρι.
Μοιράστε την μοτσαρέλα και τις φέτες προσούτο σε όλο το μήκος του κρέατος.
Τυλίξτε το κρέας σε ρολό και με σπάγκο δένουμε το ρολό σε πολλά σημεία ανά 3 πόντους.
Βάλτε το ρολό σε ταψί και ψήστε στον φούρνο μέχρι να πάρει χρώμα.
Βγάλτε το σε πιατέλα και το κόβουμε ανάμεσα στους σπάγκους.

Απλώστε τα κομμάτια στην πιατέλα περιχύουμε με το ζουμί από το ταψί και βάζουμε από πάνω το υπόλοιπο πέστο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: