Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Σιρόπι κανέλας


Υλικά
240 ml νερό
60 γραμ. ζάχαρη
160 γραμ. ζάχαρη καστανή
1 κουταλιά γλυκού κανέλα σκόνη
2 κουταλιά γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση
Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και την καστανή ζάχαρη. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, περίπου 3-5 λεπτά. 
Προσθέτουμε την κανέλα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε το μίγμα μέχρι να αρχίσει να πήζει και να γίνεται σιρόπι, για ακόμη 5 λεπτά περίπου χωρίς όμως να το βράσουμε. 
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.


Αφού κρυώσει εντελώς το σιρόπι το αποθηκεύουμε σε ένα γυάλινο βαζάκι και το σφραγίζουμε.

Μπορούμε να διατηρήσουμε το σιρόπι στο ψυγείο μέχρι και 10 μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: