Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Spring Rolls θαλασσινών


Υλικά
1 φλιτζάνι καβουρόψιχα (μικρά κομμάτια)
1 φλιτζάνι μεσαίες γαρίδες ψιλοκομμένες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κουταλιές της σούπας τριμμένο καρότο
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
2 μεγάλα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1/2 πακέτο φύλλα κρούστας
1 φλιτζάνι ρύζι βρασμένο
1 ασπράδι αυγού χτυπημένο
1 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
Λάδι για το τηγάνισμα (Αραβοσιτέλαιο)
φύλλα μαρουλιού, για γαρνίρισμα, βασιλικό, για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Ανακατεύετε μαζί ψιλοκομμένα το καβούρι, τις γαρίδες, το σκόρδο, τα καρότα, το αλάτι, το πιπέρι και τα κρεμμύδια σε ένα μπόλ και αφήνουμε στην άκρη.


Κάντε τα ρολά
Ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας παίρνουμε ένα και κλίνουμε πάλι για να μη στεγνώσουν. (Κρατήστε το υπόλοιπο περιτυλίγματα που καλύπτεται με μια υγρή πετσέτα.)
Κόβουμε κατά μήκος το φύλλο το περνάμε με βούτυρο και βάζουμε στην μία μικρή πλευρά μια κουταλιά από το μίγμα γέμισης.

Διπλώνουμε μία φορά και μετά περνάμε τις πλευρές προς τα μέσα για να κλίσουμε να μην χύνετε η γέμιση.
Συνεχίζουμε να τυλίγουμε σφικτά μέχρι να τελειώσει η λουρίδα από το φύλλο. Μεταφέρουμε σε μια πιατέλα.

Ρίχνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε τα ρολά μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν, περίπου 5 λεπτά χρησιμοποιώντας λαβίδες αφαιρούμε τα ρολά και τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν το περιττό λάδι

Σερβίρετε με το μαρούλι, και βασιλικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: