Πανσέτα, που είναι τα κοιλιακά τοιχώματα και το στήθος με
τις στηθοπλευρές που προκύπτουν μετά την αφαίρεση της μπριζόλας
Υλικά
Για την μαρινάδα
2 κουταλιές της σούπας πάπρικα
1 κουταλιά της σούπας αλάτι χοντρό
1 κουταλιά της σούπας λευκή ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη σκόρδου
2 κουταλάκια του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
1 κουταλάκι του γλυκού ξερή ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού λευκό πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
Για την σάλτσα
1 μπύρα, σε θερμοκρασία δωματίου
4 κουταλιές βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας Βαλσάμικο
1 κύβο ζωμό κρέατος
1 κουταλιά σούπας πιπεριά καυτερή λιωμένη
2 κομμάτια χοιρινή πανσέτα άκοπη από 1 κιλό το καθένα
Εκτέλεση
Για την μαρινάδα σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε μαζί την
πάπρικα, το αλάτι, τη ζάχαρη, τη σκόνη σκόρδου, κρεμμύδι σε σκόνη, το θυμάρι, την
ρίγανη, το κύμινο, το μαύρο πιπέρι, το άσπρο πιπέρι και το πιπέρι καγιέν και
αφήστε να περιμένει.
Για να κάνετε την σάλτσα σε ένα μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί
την μπύρα, το βούτυρο, το ξύδι Βαλσάμικο, τον κύβο ζωμό κρέατος, και τη πιπεριά
καυτερή λιωμένη και αφήστε κατά μέρος.
Αλείψτε τις πανσέτες με την μαρινάδα και από τα δύο πλευρές
και τις τυλίγουμε σε μεμβράνη. Τις αφήνουμε να σταθούν στο ψυγείο μέχρι να
έρθει η ώρα να τις ψήσουμε.
Βάτε σε ταψί αλουμινόχαρτο και βάζουμε μέσα τις πανσέτες τις
αλείφουμε με την σάλτσα και τις ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να πάρουν χρώμα.
Γυρνάμε από την άλλη μεριά και αλείφουμε πάλι με την σάλτσα. Επαναλαμβάνουμε μέχρι
να ψηθούν καλά και το κρέας να ξεκολλά από το κόκαλο.
Βάλτε τιε ψημένες πανσέτες σε πιατέλα και τις κόβουμε
ανάμεσα στα κόκαλα. Σερβίρετε αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου