Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Κρεατόπιτα Volta Koyzina

Υλικά
1 κιλό βόειο κρέας, κομμένο σε κύβους
Αλάτι και πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας λάδι
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (περίπου 1 φλιτζάνι)
1 μέτριο καρότο ψιλοκομμένο (περίπου 3/4 φλιτζάνι)
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο
10 μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
1 μπύρα

1 φλιτζάνι ζωμό κρέατος
2 φύλλα σφολιάτας
1 αυγό, χτυπημένο

Εκτέλεση
Πασπαλίζουμε το βόειο κρέας με το αλάτι και το πιπέρι.
Σε κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι να κάψει.
Προσθέστε το μισό κρέας και μαγειρέψτε γυρίζοντας περιστασιακά μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές, περίπου 8 λεπτά.
Αφαιρούμε από την κατσαρόλα το κρέας βάζουμε πάλι λίγο λάδι και επαναλάβετε με το υπόλοιπο κρέας.
Αφαιρέστε το κρέας από κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο να μαραθούν ανακατεύοντας και μετά από 3 λεπτά το θυμάρι, το δεντρολίβανο, και τα μανιτάρια και μαγειρέψτε μέχρι τα κρεμμύδια είναι ημιδιαφανή και τα μανιτάρια έχουν απορροφήσει τα υγρά τους, περίπου 8 λεπτά.

Επιστροφή του κρέατος στην κατσαρόλα σβήνουμε με την μπύρα και φέρνουμε σε βρασμό, και σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσει το κρέας, περίπου 2 ώρες.
Αλατοπιπερώνετε και μεταφέρετε σε ένα δοχείο για να κρυώσει.
Κρύο μπορεί να μείνει στο ψυγείο σε ένα σκεπασμένο δοχείο έως και τρεις ημέρες περιμένοντας να κάνουμε την πίτα μας..


Παίρνουμε ένα ταψί βουτυρώνουμε και βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτας να καλύψει όλο το ταψί το περίσσευμα της σφολιάτας το αφαιρούμε να το χρησιμοποιήσουμε μετά.
Μεταφέρουμε την γέμιση μέσα στο ταψί και βάζουμε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας από πάνω.
Κόβουμε το περίσσευμα σφολιάτας αφού αφήσουμε λίγο για να το περάσουμε μέσα έξω από το κάτω φύλλο για να δέσει η πίτα μας.
Με τα κομμάτια σφολιάτας που περίσσεψαν φτιάχνουμε την διακόσμηση από πάνω.


Κόψτε μερικά διεξόδους ατμού στην κορυφή της πίτας και βουρτσίστε με χτυπημένο αυγό, και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ζύμη είναι χρυσή καφετιά, περίπου 50 λεπτά. Αφήστε πίτα να κρυώσει για 15 λεπτά πριν από το σερβίρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: