Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Φρέσκο ​​πέστο βασιλικού


Το φρέσκο ​​πέστο πρέπει να καταναλώνετε μέσα σε μια ημέρα ή δύο διαφορετικά, το σκόρδο μπορεί να γίνει πολύ δυνατό. Μπορείτε επίσης να το παγώσετε για μερικούς μήνες, αν είναι καλά συσκευασμένο

Υλικά
2 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες
3/4 κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι
5 φλιτζάνια φρέσκα φύλλα βασιλικού (πλυμένα και στεγνά)
5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

2 κουταλιές σούπας τριμμένη παρμεζάνα
1/4 φλιτζάνι κουκουνάρια ψημένα

Εκτέλεση
Σε ένα γουδί βάζουμε το σκόρδο και το αλάτι μαζί και το χτυπάμε μέχρι να γίνει λείο.
Πλένετε και στεγνώνετε τα φύλλα βασιλικού και τα προσθέσετε στο γουδί και χτυπάτε με το σκόρδο.


Όταν έχουν γίνει ένα αρκετά ομαλή πάστα, προσθέτετε το ελαιόλαδο, μια κουταλιά κάθε φορά, μέχρι να ενσωματωθεί καλά.

Τέλος βάζετε το τυρί και τα κουκουνάρια συνεχίστε την πολτοποίηση όλα μαζί για λίγα λεπτά έως ότου το πέστο είναι όσο το δυνατόν πιο λείο και απαλό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: