Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

ντιπ τυριών με μυρωδικά


Υλικά
1/2 κιλό τυρί μοτσαρέλα τριμμένη
1/2 κιλό τυρί Έμμενταλ τριμμένο
1 κουταλιά της σούπας νισεστέ
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιές της σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
4 κουτάλα σούπας γάλα εβαπορέ
1/4 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο ρίγανη
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι

1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο
1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα από 1 λεμόνι
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Τοποθετήστε μοτσαρέλα και το Έμμενταλ σε ένα μπολ και ανακατέψτε με το νισεστέ μέχρι να ενωθούν και αφήστε κατά μέρος.
Ζεσταίνετε το λάδι σε κατσαρόλα προσθέστε ψιλοκομμένο το σκόρδο και το κόκκινο πιπέρι και μαγειρεύουμε περίπου 30 δευτερόλεπτα.


Ανακατέψτε το γάλα εβαπορέ και αφήνουμε να πάρει βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά στο χαμηλό και προσθέστε την μοτσαρέλα, το Έμμενταλ και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσουν τα τυριά.


Ανακατέψτε το βασιλικό, την ρίγανη, το θυμάρι, το δεντρολίβανο, και το ξύσμα λεμονιού. διορθώστε το αλάτι και το πιπέρι και μεταφέρετε σε ένα μπολ και σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: